Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Badkamer(tegels) schilderen

Een van de kamers in je woning die je zeker even kunt laten schilderen is je badkamer. Hoewel het daar ook zeker niet gek is om tegels te laten zetten, kun je soms toch neigen naar een andere manier van het bedekken van je muren. Daarnaast kun je ook altijd je badkamertegels zelf laten schilderen. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn als je nu wel uitgekeken bent op die kleur die je talloze jaren geleden hebt uitgekozen. Je moet je natuurlijk overal in je woning fijn en op je gemak voelen, dus daar hoort dan ook bij dat je je badkamer precies zo laat maken zoals jij wilt.

Waarom zou je je badkamer schilderen?

Of je nu al tegels hebt in je badkamer of dat je badkamer nog helemaal ingedeeld kan worden zoals jij wilt, een badkamer verven kan een slim idee zijn. Voor veel mensen ziet een geschilderde badkamer er vaak net wat mooier en stijlvoller uit dan een badkamer die niet is geschilderd. Net zoals de woonkamer er vaak meteen een stuk mooier en ruimer uitziet als je deze een nieuwe laag verf hebt gegeven, geldt dit ook vaak voor je badkamer. Als je badkamer dus aan een upgrade toe is, kun je zeker overwegen om je badkamer te laten schilderen.

Voordelen van een geschilderde badkamer

Zoals hiervoor al even gezegd is, kan de sfeer en de uitstraling van een badkamer compleet veranderd worden door de muren te laten schilderen. Hierdoor kun je je badkamer precies zo maken als jij wilt. Verder zijn er nog enkele andere voordelen te noemen van het schilderen van je badkamer:


  • Verf is een beschermende laag. Net zoals dit ervoor zorgt dat jouw muren en plafond in alle andere kamers goed beschermd blijven, geldt dit ook voor je badkamer. Je kunt dus schimmel en ander ongein tegen gaan door middel van een geschilderde badkamer.

  • Verder is het laten schilderen van je badkamer waarschijnlijk goedkoper dan je denkt. Vaak gaat het namelijk alleen om het sauzen of spuiten van de muren. Voor sauzen ben je dan vaak zo’n 10-15 euro per vierkante meter kwijt, terwijl je soms al professionals kunt vinden die jouw muren voor prijzen vanaf 5 euro per vierkante meter kunnen spuiten.

Welke verf moet er gebruikt worden voor je badkamer?

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat je niet zomaar elke verf kunt gebruiken. In een badkamer zal de temperatuur en de vochtigheid namelijk sterk verschillen. Als er een tijdje niemand in de badkamer is geweest, zal het waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met andere kamers in je woning, terwijl het heel warm en vochtig kan zijn als er net iemand gebruik heeft gemaakt van de badkamer. Daarom zal het je niet verbazen dat een waterdichte verf van cruciaal belang is als je je badkamer laat schilderen. Dit houdt vaak in dat je kunt kiezen uit zijdeglans of hoogglans verf. Hoe hoger de glansgraad namelijk is, hoe beter de verf tegen al het water zal kunnen. Kies dus een schilder die jou kan helpen met dat soort verf.