Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Gevel schilderen

Uiteraard wil je er altijd voor zorgen dat je woning er zo goed mogelijk uitziet. Toch kan het voorkomen dat je woning er op een gegeven moment een beetje verwaarloosd uit begint te zien. Het kan dan een slim idee zijn om een vakkundige schilder in te schakelen die jouw gevel kan schilderen. Dit zal er dan meteen voor zorgen dat je woning er weer een stuk beter uitziet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je gevel te gaan schilderen, maar aangezien het buitenschilderwerk is en je vaak ook redelijk grote hoogtes moet beschilderen, kan het slim zijn om je die moeite te besparen.

Wat voor soort verf wordt gebruikt voor het schilderen van je gevel?

Je kunt helaas niet gewoon maar alle soorten verf gebruiken voor de gevel van je woning. Er zijn vaak twee opties waar je uit kunt kiezen:

  • Dampopen verf

  • Kalkpleister


Dampopen verf zegt eigenlijk al een beetje wat het is. Het is een dampdoorlatende muurverf die specifiek bedoeld is voor buitenmuren. Het zorgt er dus voor dat water en nattigheid van buiten niet naar binnen komt, maar wel dat eventuele nattigheid in de muur naar buiten kan. Hierdoor kan een dampopen verf ervoor zorgen dat je geen last krijgt van vochtproblemen. Kalkpleister doet eigenlijk precies hetzelfde. Het zorgt ervoor dat er geen nattigheid van buiten in je muren kan komen, terwijl je muren nog wel kunnen ademen. Daarnaast kan het gemakkelijk oneffenheden of beschadigingen maskeren. Ook kan dit precies zijn waarnaar jij op zoek bent. Zeker als je een authentieke woning hebt in een landelijk gebied, kan kalkpleister de uitstraling van je woning heel veel goed doen.

Wat kost het laten schilderen van je gevel?

Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het voornamelijk om de kosten van het schilderen van je gevel. Gemiddeld moet je dan vaak denken aan prijzen van zo’n 20 tot 40 euro per vierkante meter. Dit zijn dan vaak 1 primerlaag en 2 afwerkingslagen. Het kan echter zo zijn dat in jouw geval de prijzen net wat hoger of misschien zelfs wel net wat lager liggen. Dit heeft alles te maken met jouw specifieke gevel en jouw wensen. Mocht je bijvoorbeeld een specifieke soort verf willen, dan kan dat de prijs verhogen. Hetzelfde geldt ook voor de ondergrond en het aantal vierkante meter dat geschilderd moet worden. Mocht je een heel kleine gevel hebben, dan zul je waarschijnlijk ietsje meer per vierkante meter kwijt zijn dan anders.

Van plan je gevel te laten schilderen?

Dan kun je alvast denken aan alles wat erbij komt kijken. Is er een specifieke kleur die je graag op je gevel zou willen hebben? Heb je misschien bepaalde wensen of eisen waar je schilder aan moet voldoen? Wil je dat het relatief snel gebeurt, of ben je voornamelijk op zoek naar de schilder met de beste prijs? Het is hoe dan ook slim om eens wat offertes op te vragen en te kijken wat schilders voor jou en je gevel kunnen betekenen.