Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Plafond schilderen

Eigenlijk houdt iedereen altijd wel rekening met de vloer en de muren van een woning. De een doet net wat meer dan de ander, maar eigenlijk zorgt iedereen er altijd wel voor dat de vloeren en de muren van hun woning er goed uitzien. Het valt dan ook enorm op als je muren en vloeren er niet helemaal goed uitzien. Toch geldt dit ook erg voor het plafond, maar deze wordt vaker vergeten. Het laten schilderen van je plafond kan een enorm verschil maken en is dus ook zeker geen slecht idee.

Voordelen van het laten schilderen van je plafond

Nu vraag je je vast af wat die voordelen dan zijn. Daarom staan er hier een aantal voordelen van het laten schilderen van je plafond onder elkaar:


  • Zo kun je je ruimtes groter laten lijken door de juiste kleur te kiezen. Net zoals het schilderen van muren in lichte kleuren ervoor kan zorgen dat een kamer groter lijkt dan die eigenlijk is, kan dat ook voor je plafond zo gelden. Mocht je dus een laag plafond hebben, dan kun je altijd kiezen voor een lichte kleur.

  • Andersom kun je juist ook te maken hebben met een hoog plafond. Dit kan dan een beetje kouds en afstandelijk overkomen. Om dit op te lossen is het vaak slim om wat warmere, aardse tonen te laten schilderen. Hierdoor zal het plafond juist wat lager en knusser lijken.

  • Afhankelijk van de kleur van je muren kun je eigenlijk twee dingen kiezen. Ga je je plafond in een zeer soortgelijke kleur verven als je muren, of durf je het aan om een andere kleur te kiezen. Beide opties kunnen voor prachtige resultaten zorgen, maar dat hangt vaak af van jouw specifieke wensen voor een bepaalde kamer.

Hoe duur is het laten schilderen van een plafond?

Ook niet onbelangrijk om te weten is de prijs die aan het schilderen van je plafond verbonden zit. Je kunt dan misschien nog wel zo graag je plafond willen laten schilderen, maar als het buiten je budget valt, dan kan dat nog wel eens lastig worden. Gelukkig hoef je helemaal niet zo rijk te zijn om een goede schilder in te kunnen huren om jouw plafond te laten verven. Zo kun je vaak al een schilder vinden die jouw plafond wilt verven voor een prijs van zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter. Mocht dit jou toch nog net wat te duur zijn, dan kun je vaak ook kiezen voor een schilder die je plafond kan spuiten. Hierbij kun je namelijk vaak al schilders vinden die dit voor een prijs vanaf 5 á 6 euro per vierkante meter willen doen.

Laat je plafond dus zeker eens schilderen

Het kan een enorm verschil maken voor je woning en kan precies zijn waar je al die tijd naar op zoek was. Er zijn een heleboel schilders die jou graag helpen met jouw klus. Zo zul je vast en zeker een schilder vinden waarmee het klikt en die een goede prijs vraagt.