Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Gipsplaten schilderen

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende manieren om tussenmuren te creëren. Een van de manieren waarop dit vaak wordt gedaan, is door gebruik te maken van gipsplaten. Dit is vaak een snelle en goedkope optie, zonder dat je muur hierdoor een stuk minder goed of stevig wordt. Een van de nadelen van gipsplaten zijn echter wel dat je de naden van de gipsplaten zult zien. Als je je gipsplaten dus wilt laten schilderen, dan moet daar eerst wat aan gedaan worden. Mocht je dat immers niet doen, dan zal de laag verf ook niet echt mooi worden.

Hoe werk je de naden weg?

Om ervoor te zorgen dat een schilder meteen aan de slag kan, kun je er dus van tevoren voor zorgen dat de naden van de gipsplaten al zijn weggewerkt. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een goede stukadoor in te huren. Deze naden wil je namelijk waarschijnlijk laten stucen. Als dat gebeurt is, kan er vervolgens makkelijk en snel een mooie laag verf aangebracht worden op de gipsplaten.

Waarom zou je je gipsplaten willen laten schilderen?

Vaak zijn het een beetje dezelfde redenen als wanneer je je muren wilt laten sauzen of spuiten. Je bent een bepaalde kleur misschien gewoon een beetje zat geworden of je bent net verhuisd en jouw smaak en die van de vorige bewoners is niet helemaal hetzelfde. Verder geldt dat als je de naden van je gipsplaten laat stucen, de kans groot is dat je gipsplaten en het stucsel niet dezelfde kleur zijn. Het is vaak niet zo mooi om dat dan maar zo te laten en dus kan het slim zijn om je gipsplaten eens mooi te laten schilderen.

Wat voor verf wordt er gebruikt bij het schilderen van gipsplaten?

Er zijn een heleboel verschillende soorten verf en helaas geldt dat je niet altijd alle soorten verf kunt gebruiken. Je kunt je misschien wel voorstellen dat een buitenmuur bijvoorbeeld van een heel ander materiaal is gemaakt dan een gipsplaat. Je zult daarom dus ook vaak een ander soort verf moeten gebruiken voor het schilderen van gipsplaten. Vaak kom je in het geval van gipsplaten dan uit op structuurverf of latexverf. Een van de voordelen van latexverf is dat je het gemakkelijk weer ergens vanaf kunt halen, mocht er onverhoopt iets misgaan. Bij structuurverf is het juist weer zo dat oneffenheden een stuk minder goed te zien zijn.

Wat kost het laten schilderen van gipsplaten?

Vaak hoef je hier helemaal niet veel geld voor uit te geven:


  • Als je twee lagen verf wilt laten aanbrengen, moet je vaak rekening houden met prijzen van zo’n 8 tot 15 euro per vierkante meter.

  • Mocht je voor de zekerheid drie lagen verf willen laten aanbrengen, dan wordt het ietsje duurder. Vaak gaat het dan om prijzen van zo’n 9 tot 17 euro per vierkante meter.

Mocht je een schilder tegenkomen die het voor veel minder wilt schilderen, dan is het altijd oppassen geblazen. Het kan zomaar zijn dat het een goede schilder is die kwaliteit levert, maar soms zal het ook enorm tegen kunnen vallen.