Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Diverse verfsoorten

Er zijn ongelooflijk veel soorten schilderwerken te bedenken. Zo kun je denken aan het laten verven van je trappen, maar kun je ook je muren of plafonds een nieuw likje verf laten geven. Aangezien er zoveel verschillende oppervlakken en klussen te bedenken zijn, zal het je vast ook niet verbazen dat er bijna evenveel soorten verf te krijgen zijn. Elke schilderklus behoeft namelijk weer een ander soort verf voor het optimale resultaat. 

Watergedragen verf

Een van de soorten verf waar je naar kunt gaan kijken is de zogenaamde watergedragen verf. Dit staat ook wel bekend als acrylverf. Dit is een verf waar geen oplosmiddelen in zitten en die gemakkelijk kan worden verdund met water. Enkele voordelen van watergedragen verf zijn:


  • Allereerst is het reukloos. Dit betekent dat je niet nog een aantal dagen in de stank van de verf zit.

  • Verder droogt het erg snel. Hierdoor zullen schilders niet langer nodig hebben dan nodig is en kun jij zo snel mogelijk genieten van je nieuw geschilderde woning.

  • Ook is het de optie voor binnenshuis schilderen. Professionele schilders mogen binnenshuis namelijk alleen maar met watergedragen verf schilderen.

Latexverf

Een andere verfsoort is de zogenaamde latexverf. Dit wordt ook binnen gebruikt, maar dan voornamelijk op je muren of plafonds. Latexverf heeft op zijn beurt ook weer een aantal voordelen:


  • Zo is latexverf in alle kleuren te krijgen. Je kunt je muren dus goed laten schilderen met latex verf, zonder dat je daarna iets van behang op moet hangen. Je kunt het namelijk in de kleur die jij wilt laten verven.

  • Hoewel er soorten latex verf zijn die niet zo goed tegen water kunnen, zijn er ook soorten latex verf die daar juist wel goed tegen kunnen. Hierdoor kun je die soorten latex verf ook gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken.

  • Daarnaast is latexverf relatief gemakkelijk schoon te houden. Vuil hecht er namelijk niet goed aan en mede daardoor is het makkelijk schoon te maken.

Witkalk

Dit is niet de meest ideale verfsoort voor je woning, maar kan misschien wel een goede keuze zijn voor je schuur. Het is namelijk een relatief goedkope optie, terwijl het wel de uitstraling kan geven die je wilt. Het is een kalkverf in poedervorm die je alleen maar met water hoeft aan te maken. Hierdoor is het gemakkelijk in gebruik. Een nadeel van witkalk is echter wel dat je het niet kunt overschilderen met latexverf. Dit kan dus een reden zijn om hier niet voor te kiezen.

Verf voor buiten

De bovengenoemde soorten verf zijn eigenlijk allemaal bedoeld voor binnenshuis gebruik. Er zijn echter ook vele soorten verf te bedenken die je juist buitenshuis kunt gaan gebruiken. Je kunt je vast wel voorstellen dat een verf voor buiten je huis een stuk meer moet kunnen weerstaan dan een verf aan de binnenkant van je woning. Het moet immers bestand zijn tegen de zon, de wind, regen, sneeuw en nog veel meer. Mede daarom wordt er buiten je woning vaak gebruikgemaakt van een oliegedragen verf soort.