Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Dakkapel schilderen

De kans is groot dat je er in ieder geval wel eens aan hebt gedacht. Als je een woning hebt die een aantal kamers in het dak heeft, dan kan het nog wel eens slim zijn om een dakkapel te laten installeren. Vaak is dat nog wel een beetje een gedoe, maar als de dakkapel eenmaal staat, kun je heerlijk genieten van de extra ruimte die je nu tot je beschikking hebt. Een dakkapel kan je leven dus een heel stuk makkelijker maken, maar het is wel zo slim om er goed voor te blijven zorgen. Helaas blijven dakkapellen namelijk niet uit zichzelf in goede staat. Om ervoor te zorgen dat je dakkapel in goede staat blijft, kun je een schilder contacteren om deze voor je te laten schilderen.

Waarom is het slim om je dakkapel te laten schilderen?

Misschien vraag je je nu af waarom het zo belangrijk is om je dakkapel te laten schilderen. Hoeveel invloed kan zo’n laagje verf nou eigenlijk hebben? Dat blijkt meer te zijn dan je misschien denkt. Een dakkapel krijgt namelijk te maken met allemaal verschillende soorten weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen, zon, sneeuw, wind en nog veel meer. Om hiertegen beschermd te zijn, heb je een beschermlaag nodig. Dit is dan ook precies waarom je je dakkapel zou willen laten schilderen. De aangebracht verflaag die een schilder voor jou zal aanbrengen, is precies die beschermlaag die je dakkapel nodig heeft. Door je dakkapel dus geregeld een nieuw laagje verf te laten geven, zorg je ervoor dat je dakkapel het nog jaren zal doen.

Wat kost het schilderen van je dakkapel?

Helaas is het laten schilderen van je dakkapel niet zo goedkoop als bijvoorbeeld het laten sauzen van je muren. Toch hoef je niet heel veel geld uit te geven aan een goede schilder om je dakkapel weer van een prachtig nieuw laagje verf te voorzien. Vaak wordt er een uurloon gevraagd van zo’n 40 tot 50 euro. Over het algemeen is dit al inclusief btw, materiaal en verf, dus meer dan dat zul je dan vaak niet hoeven te betalen. De totaalprijs voor het laten schilderen van je dakkapel zal dan vaak tussen de 400 en 1000 euro liggen. Het is dus zeker niet niks, maar het is ook weer niet al te duur om je dakkapel te laten schilderen.

Hoe kun je besparen op het laten schilderen van je dakkapel?

Zoals het met vrijwel alles is, kun je natuurlijk ook besparen op de kosten voor het laten schilderen van je dakkapel. Dat is wel zo fijn; je hoeft dan immers niet teveel te betalen. Hieronder staan een aantal tips waarmee je kunt besparen op het schilderwerk van je dakkapel:


  • Allereerst kun je kijken naar de schilder. Misschien is de schilder die je nu overweegt wel heel goed, maar is die ook een stuk duurder dan andere schilders die ook goed zijn.

  • Verder kun je eventueel besparen op de verf. Dit wordt meestal al door de schilders meegebracht, maar je zou kunnen kiezen voor een goedkopere soort verf als je dakkapel dat aankan.

  • Als je de buitenkant van je woning toch wilde laten schilderen, kun je dit vaak beter meteen ook mee laten pakken. Vaak kom je dan namelijk goedkoper uit dan als je het allemaal los laat doen.