Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Muren sauzen

Het is een van de schilderwerken die iedereen wel eens laat verrichten aan hun woning. Of je nu gewoon een beetje klaar bent met de oude kleur die op je muren zit, of je bent misschien net verhuisd naar een woning waar ze niet helemaal dezelfde smaak als jij hadden, je muren laten sauzen is helemaal geen gek idee. Natuurlijk is het niet zo heel lastig om een nieuw laagje verf op je muren aan te brengen, maar vaak kan het toch wel een slim idee zijn om een vakkundige schilder in te huren.

Waarom zou je een schilder je muren laten sauzen?

Je muren sauzen is niet het allermoeilijkste werk wat je je kunt bedenken. Helaas is het vaak toch ook niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Vrijwel iedereen kan er op de een of andere manier wel voor zorgen dat je muren een andere kleur krijgen, maar om het goed en streeploos te sauzen is vaak een lastigere klus. Als je dus wilt dat je muren zeer goed gesausd worden en er niets op aan te merken is, dan is het vaak een goed idee om eens te kijken naar wat een schilder voor jou kan betekenen. Je hoeft namelijk helemaal niet zoveel geld te hebben om toch een goede schilder te kunnen inhuren voor jouw woning.

Hoeveel kost het om je muren te laten sauzen?

Als je eenmaal hebt bedacht dat je je muren wilt laten sauzen, is het natuurlijk van groot belang om te weten waar je dan aan toe bent. Je weet misschien wel dat je bij schilders vaak een van twee keuzes krijgt. Of je betaalt per vierkante meter of je betaalt per uur. Aangezien het sauzen van je muren over het algemeen niet heel lang duurt, maar het wel redelijk wat oppervlak betreft, zul je vaak per vierkante meter moeten betalen. Hoewel dit dus duurder is dan het waarschijnlijk zou zijn geweest als je per uur moest betalen, hoeft dit nog steeds niet al te duur te zijn. Zo kun je vaak al een goede schilder inhuren die je 10 tot 15 euro per vierkante meter betaalt. Hierbij zit dan vaak al alles inbegrepen, dus dat is zeker geen slechte prijs.

Wat zijn voordelen van het laten sauzen van je muren?

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je muren helemaal niet te laten sauzen. Misschien vind je de kleur die op de muren zit al heel erg mooi, of maakt het je toch niet zoveel uit. Hieronder staan een aantal voordelen van het laten sauzen van je muren:


  • Zo is het laten aanbrengen van een nieuwe laag verf hygiënisch. Je weet immers niet wat de vorige bewoners allemaal deden in een woning en of er tijdens de verhuizingen misschien nog iets is gebeurd. Een nieuw laagje verf is wel zo hygiënisch.

  • Door je muren te laten sauzen kun je je woning precies zo indelen als jij wil. Met gesausde muren kun je makkelijk een specifieke sfeer creëren.

  • Het is een goedkope manier om je hele woning er een stuk beter onderhouden en mooier uit te laten zien. Vrijwel elke andere manier zal ervoor zorgen dat je een stuk meer geld kwijt zult zijn.