Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Schilder offerte

Als je op zoek bent naar een professionele en gedreven schilder kan het geen kwaad om een beetje rond te kijken wie jou allemaal kunnen helpen. Een van de manieren om een goed beeld te krijgen van wat bepaalde schilders voor jou kunnen betekenen en wat je daar dan voor betaalt, is door middel van het opvragen van schilderoffertes. Door meerdere schilder offertes op te vragen, kun je namelijk nog makkelijker en beter vergelijken. Op die manier zorg je ervoor dat je nooit teveel geld betaalt als je je schilderwerk uit wilt besteden. Maar waar bestaan die kosten van schilders dan uit?

Een vast uurtarief

Een van de mogelijkheden is dat je te maken krijgt met schilders die een uurtarief vragen. Dit is vaak het geval als je een wat moeilijkere en complexere opdracht voor ze hebt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iemand die wat kleinere oppervlakken voor jou kan schilderen, is de kans groot dat je een uurtarief zult moeten betalen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het laten schilderen van deuren, kozijnen en trappen. Dit duurt allemaal wel een tijdje, maar er wordt niet heel veel oppervlak geschilderd. Daarom vragen schilders voor dat soort klussen van een uurtarief. Hier zit dan over het algemeen alles al in meegerekend, dus dan hoef je je geen zorgen te maken om extra kosten voor materiaal en btw bijvoorbeeld. 

Een prijs per vierkante meter

De andere optie die je vaak tegen zult komen als je schilder offertes opvraagt, is een prijs per vierkante meter. Je betaalt dan dus niet per uur, maar per geschilderde vierkante meter. Je kunt je wel voorstellen dat je juist een prijs per vierkante meter zult moeten betalen als je betrekkelijk veel oppervlak hebt dat geschilderd moet worden. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het sauzen of spuiten van je muren of plafond. Dit is relatief snel gedaan, maar het gaat vaak wel om betrekkelijk veel oppervlak. Mocht je dus op zoek zijn naar een schilder die jou kan helpen met het sauzen of spuiten van je muren of plafonds, dan moet je voorbereid zijn op een prijs per vierkante meter. Net zoals bij het uurtarief, zit hier ook vaak alles in verwerkt.

Wat zijn de gemiddelde prijzen dan?

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de prijzen dan zijn waar je rekening mee moet houden. Dit hangt uiteraard af van de specifieke klus en de specifieke schilder waarmee jij in zee gaat, maar er kan wel wat gezegd worden over de gemiddelde prijzen. Zo betaal je voor een buitenschilder over het algemeen zo’n 40 tot 50 euro per uur en voor een binnenschilder meer iets richting de 35 tot 40 euro per uur.


Als je een schilder in wilt schakelen om je muren te sauzen of te spuiten zul je dus waarschijnlijk per vierkante meter betalen. Bij het sauzen van je muren moet je dan denken vaak denken aan een euro of 10 tot 15 per vierkante meter. Je kunt het jezelf ook nog ietsje goedkoper maken en kijken naar schilders die jouw muren of plafond kunnen spuiten. In dat geval kun je vaak al terecht bij een professional die het voor prijzen vanaf 6 euro per vierkante meter voor jou doet.