Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Uurtarief van schilder

Er zijn verschillende mogelijkheden te bedenken als het aankomt op het schilderen en verven van je woning. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te gaan doen en vrienden en familie te vragen om mee te helpen. Als dit om het sauzen van je muren of plafond gaat, dan loopt dit vaak nog wel los, maar toch kan het handig zijn om een professionele schilder in te huren.


Zeker als je ook wat andere oppervlakken zoals raamkozijnen en deuren wilt gaan schilderen, is het zeker aan te raden om met een professionele schilder in zee te gaan. Hiervoor is het echter wel praktisch om te weten wat je daar dan voor betaalt.

Gemiddeld uurtarief schildersbedrijf

Zoals eigenlijk altijd geldt dat je ietsje meer betaalt voor echt goed geschilderde oppervlakken. Dit is bij schilders dan ook vaak het geval. Je betaalt vaak een uurtarief als het gaat om de wat lastigere en complexere schilderwerken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het schilderen van trappen of kozijnen. Dit is een stuk minder makkelijk dan het schilderen van muren of een plafond en vereist dus meer kennis en kunde.


Afhankelijk van of je klus buiten is of binnen, geldt dat je vaak een net wat ander tarief betaalt. Voor dit soort complexere klussen buiten, betaal je vaak zo’n 40 tot 50 euro, terwijl een soortgelijke klus binnenshuis vaak meer richting de 35 tot 40 euro zit. Voor sauswerk en spuitwerk wordt echter vaak geen uurtarief gevraagd maar een vast bedrag per vierkante meter.

Kosten m2 voor plafond en muren

De kans is groot dat je een schilder zoekt, omdat je graag je muren of plafond een nieuw kleurtje wilt geven. Dit kan zo zijn omdat je bijvoorbeeld uitgekeken bent op de huidige kleur, maar je kunt ook bezig zijn met een verhuizing en daarom op zoek zijn naar een goede schilder. Wat de reden ook is, voor het sauzen of spuiten van je muren of plafond betaal je doorgaans een heel stuk minder dan voor andere schilderwerken. Aangezien dit vaak ook een stukje sneller gaat dan het verven van bijvoorbeeld kozijnen en trappen, betaal je hier dus per vierkante meter in plaats van per uur.


Voor het sauzen van je muren en plafond houdt dit in dat je gemiddeld tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter betaalt. Mocht je het liever nog ietsje goedkoper willen, dan kun je ook kiezen om je muren en plafond te laten spuiten. Dit kan vaak al vanaf zo’n 6 euro per vierkante meter.

Een vaste prijs

Als laatste optie kan het soms ook zo zijn dat je een vaste prijs kunt afspreken met je schilder. Dit is vaak het geval als je al je buitenschilderwerk uitbesteedt. Vaak is het dan ook wel zo handig om tot een vaste prijs te komen, omdat de kans anders bestaat dat je teveel geld zal moeten betalen. Verder is het ook altijd slim om eens goed te kijken naar alle offertes die aangeboden worden.