Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Radiator schilderen

Bij het schilderen van een woning wordt vaak aan van alles en nog wat gedacht. Zo worden de muren van een nieuwe woning vaak gesausd of gespoten en wordt het plafond ook vaak meteen meegenomen. Verder kan de trap vaak wel een likje verf gebruiken en hetzelfde geldt voor deuren en kozijnen. Een belangrijk onderdeel in huis dat echter vaak wordt vergeten is de radiator. Het kan een erg slim idee zijn om je radiator te laten schilderen. Verder zorg je er ook meteen voor dat je radiator een stuk beter bij het interieur en de inrichting van je woning past als je deze een goede kleur laat schilderen.

Voordelen van het schilderen van je radiator

Uiteraard wil je niet voor niets je radiator laten schilderen. Daarom staan hier een aantal voordelen van het schilderen van je radiator onder elkaar:


  • Zoals hiervoor ook al kort is gezegd, kunnen beschilderde radiatoren ervoor zorgen dat ze een stuk beter in je woning passen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je muren allemaal lichte kleuren zijn en je radiator zwart is geverfd. Dan vallen je radiatoren enorm op. Dit kan de bedoeling zijn, maar als dat juist niet zo is, dan kun je je radiatoren altijd even laten schilderen.

  • Verder zorgt een nieuwe laag verf er ook voor dat je radiator beter beschermd is. Zeker roest is iets waar een radiator nog wel eens last van kan hebben, maar door je radiator een nieuw likje verf te geven, verklein je die kans enorm. 

  • Een geschilderde radiator ziet er ook een stuk mooier uit dan een verwaarloosde radiator waar de verf van afbladdert. Door je radiator dus te laten schilderen, laat je je woning weer een stuk meer stralen dan voorheen.

Wat betaal je voor het laten schilderen van een radiator?

Vaak zijn radiatoren niet de meest praktische oppervlakken om te schilderen. Zo zitten ze vaak dicht tegen de muur aan en moet je er vaak bij gaan zitten of hurken om erbij te kunnen. Je radiator zelf schilderen kan dus een klus zijn waar je niet naar uitkijkt. Gelukkig kun je het laten schilderen van je radiator gemakkelijk uitbesteden aan een professional. Het laten verven van een radiator kan al voor prijzen vanaf 80 euro per radiator. Afhankelijk van de grootte en de staat van je radiator kan het ietsje duurder worden, maar meer dan 150 euro per radiator zul je niet snel betalen. Het kan dus best eens de moeite waard zijn om te kijken of er een schilder is die jou kan helpen met je radiator.

Laat je radiator dus vooral schilderen door een professional

Op die manier zorg je goed voor je radiator, maar ook voor jezelf. Jij wordt immers ook blij van een woning waar alles goed bij elkaar past en je helemaal tot rust kunt komen. Verder is het ook slim om deze klus uit te besteden aan een professionele schilder. Zij weten immers precies wat ze moeten doen en zo zul je in een oogwenk een prachtige geschilderde radiator hebben.