Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Wat kost een schilder?

Af en toe kan het handig zijn om eens in zee te gaan met een goede schilder. Het kan namelijk zomaar het geval zijn dat je wilt gaan verhuizen, maar dat het kleurtje wat daar op de muren zit niet helemaal jouw smaak is. Verder kun je het ook gewoon wel zo prettig vinden om er even een fris laagje verf overheen te laten schilderen. Je kunt ook gebruik maken van een schilder als je een beetje uitgekeken bent op een bepaalde kamer. Door een nieuw laagje verf kan het soms weer een stuk aantrekkelijker worden dan voorheen. Wat echter niet onbelangrijk is om te weten, is hoe duur een schilder gemiddeld is.

Hoe zijn de kosten van een schilder opgebouwd?

Allereerst is het handig om te weten waaruit de kosten van een schilder zijn opgebouwd. Zo rekent een schilder altijd een uurloon, maar daarnaast kan een schilder ook kosten rekenen per vierkante meter. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een binnenschilder, dan kun je vaak samen tot een overeenkomst komen. Je betaalt de schilder dan of per uur en voor de materialen en verf die gebruikt wordt, of je betaalt per vierkante meter. Het hangt er dus maar net een beetje vanaf wat jouw klus is. Houdt jouw klus in dat er wel veel tijd ingestoken moet worden, maar dat het niet zoveel oppervlak betreft? Dan is de kans groot dat je per uur zult moeten betalen. Is het echter zo dat je juist een heel groot oppervlak hebt dat geschilderd moet worden? Dan zul je waarschijnlijk per vierkante meter betalen.

Hoeveel geld kost dat dan?

Vaak hoef je helemaal niet zoveel geld uit te geven aan een binnenschilder. Gemiddeld betaal je per vierkante meter ongeveer 25 tot 30 euro. Het uurtarief van een binnenschilder ligt vaak tussen de 30 en 40 euro. Let op dat dit gemiddeld zo is, dus het kan best zijn dat je soms ietsje meer zult moeten betalen. Dit betekent natuurlijk ook dat je af en toe geluk kunt hebben en dat je minder hoeft te betalen dan wat hierboven staat. Zorg er echter wel altijd voor dat je met een goede schilder in zee gaat, want als je daar niet voor zorgt, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Kosten van het schilderen van specifieke delen van jouw woning

Wanneer je op zoek bent naar een schilder, is de kans groot dat je op zoek bent naar iemand die jouw muren en plafond kan verven. Dit is nu eenmaal een van de meest voorkomende opdrachten die schilders krijgen. Een voordeel daarvan is dat dat vaak een van de goedkopere opties is. Zo betaal je voor het sauzen van je muren of plafond vaak rond de 12 euro per vierkante meter. Wil je het nog goedkoper en vaak zelfs ook sneller laten doen, dan kun je ook nog kiezen voor het laten spuiten van je muren en plafond. Vaak betaal je dan maar zo’n 6 euro per vierkante meter.