Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Slaapkamer schilderen

Er zijn een heleboel verschillende kamers die geschilderd kunnen worden. Zo zal je vast en zeker de woonkamer gaan schilderen als je net bent verhuisd. Of het nu is omdat de kleur je niet aanstaat, of omdat je het wel zo fijn en hygiënisch vindt om er een nieuw laagje verf overheen te hebben, even je woonkamer laten schilderen is nooit een slecht idee. Hetzelfde geldt in dat geval eigenlijk ook voor je slaapkamer. De kans is groot dat jij toch net een ander kleurtje in gedachte hebt bij de slaapkamer dan de vorige bewoners. Zeker omdat je vrij veel tijd in je slaapkamer door zult brengen, is het van groot belang dat je je zo goed mogelijk op je gemak voelt in je slaapkamer. Je slaapkamer laten schilderen is dan ook een heel goed idee. 

Wanneer zou je je slaapkamer laten schilderen?

Hiervoor is al gezegd dat je waarschijnlijk zult overwegen om je slaapkamer te laten schilderen als je bezig bent met een verhuizing. Het kan echter ook slim zijn om eens te kijken naar wat schilders voor jou kunnen betekenen als je helemaal niet bezig bent met verhuizen. Het kan namelijk best zo zijn dat je je slaapkamer ooit eens een mooie kleur hebt geschilderd, maar dat je het daar nu niet meer helemaal mee eens bent. Dan kan het slim zijn om een professional in te schakelen die de muren en eventueel het plafond helemaal naar jouw smaak kan schilderen. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een schilder als de verf een beetje begint af te bladderen of als de kleur begint te vervagen.

Wat kost het laten schilderen van je slaapkamer?

Het laten schilderen van je slaapkamer is vaak helemaal niet zo duur. Verder geldt dat je slaapkamer vaak niet al te groot is, dus het zal ook helemaal niet zo lang hoeven te duren. Er zijn grofweg twee verschillende manieren om de muren of het plafond te laten schilderen door een professional:


  • Je kunt ervoor kiezen om je muren of plafond te laten sauzen. Dit is de meest gekozen manier en hiermee krijg je een prachtig beschilderde slaapkamer. Hierbij moet je dan vaak denken aan een prijs van zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter. Dit hangt uiteraard af van de specifieke verf en schilder waarmee jij aan de slag gaat.

  • De andere optie is om je slaapkamer te laten spuiten. Dit kan best een goed idee zijn, maar dan is het wel praktisch als er nog niets in de kamer staat. Bij een verhuizing kan het laten spuiten van je slaapkamer dus heel goed. Het grote voordeel van het spuiten van je muren of plafond is dat het vaak al kan vanaf zo’n 5 euro per vierkante meter. Hierdoor is dit een goede optie als je niet al te veel geld uit kunt geven aan een schilderklus.

Laat je slaapkamer dus gerust eens schilderen

Of je nu klaar bent met de oude kleur, of omdat je gewoon even aan iets anders toe bent, je slaapkamer laten schilderen kan dus altijd. Dit hoeft dus ook zeker niet zo duur te zijn als je misschien had gevreesd.