Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Goedkope schilder

We zijn allemaal natuurlijk wel eens op zoek naar een goede schilder. Of je nu op zoek bent omdat je aan het verhuizen bent of omdat je gewoon een beetje bent uitgekeken op een bepaalde kamer, een goedkope schilder kan altijd van pas komen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je goed werk geleverd krijgt. Je wilt uiteraard niet teveel geld betalen, maar wel een goed geschilderde muur, plafond, trap of wat je ook maar wilt laten schilderen. Om een goede keuze te maken kan het dan onder andere slim zijn om offertes op te vragen bij verschillende schilders. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je de beste keuze maakt en weet je ook precies hoeveel je bij welke schilder betaalt.

Een winterschilder inschakelen

Een van de andere mogelijkheden die je vaak hebt als je op zoek bent naar een goedkope schilder is om te wachten tot het winter is. Mocht je niet heel veel haast hebben met je schilderklus, dan kan dat namelijk een goede optie zijn. In de winter is het namelijk vaak zo dat schilders minder werk hebben dan in de zomer. Het kan dus best zo zijn dat jouw schilder in de winter een gereduceerd tarief rekent voor schilderwerk binnenshuis. Dit kan soms wel oplopen tot zo’n 30 of 40% korting. Afhankelijk van de mate van haast die je hebt, kan het dus de moeite waard zijn om te wachten op de winter.

Hoe zijn de kosten van een schilder opgebouwd?

Ook kan het praktisch zijn om te weten hoe de kosten van een schilder precies zijn opgebouwd. Je hebt namelijk vast wel eens voorbij zien komen dat schilders een uurtarief rekenen, maar het komt ook vaak voor dat je per vierkante meter moet betalen. Als laatste kan het ook nog eens zo zijn dat je af en toe te maken krijgt met een vaste prijs. Dit wordt voornamelijk gedaan als het om een grotere klus gaat. 

Wanneer geldt een uurtarief?

Nu is het natuurlijk de vraag wanneer je een uurtarief betaalt en wanneer je per vierkante meter betaalt. Dit wordt zo gedaan dat het de schilder het best uitkomt. Als je dus een klus hebt waar een schilder best wel even mee bezig is, maar het niet gaat om een groot oppervlak, kun je er eigenlijk altijd van uitgaan dat je dan een uurtarief betaalt. Een schilder zou zichzelf anders namelijk tekort doen. Mocht je dus op zoek zijn naar een schilder die kozijnen, trappen, deuren of andere kleinere oppervlakken kan schilderen, dan is de kans groot dat je een uurtarief zult betalen.

Wanneer betaal je dan per vierkante meter?

Dat laat zich nu waarschijnlijk al raden, maar je betaalt dus per vierkante meter als je wat meer oppervlak geschilderd wilt hebben. Als je dus bijvoorbeeld op zoek bent naar een schilder die jouw binnenmuren of plafond kan sauzen of spuiten, dan zul je vaak per vierkante meter betalen. Hoe groter het oppervlak is dat gesausd of gespoten moet worden, hoe groter de kans dat je per vierkante meter zult moeten betalen.