Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Huis schilderen

Er is altijd een heleboel wat geschilderd moet worden in een nieuwe woning. Zo kun je denken aan de gevel van je woning, maar ook de trappen, kozijnen, deuren en ga zo maar door. Als je echt alles wilt schilderen, kan dat best wat geld kosten. Een van de dingen die eigenlijk iedereen wel laat schilderen zijn de muren van je woning. Dit is dan ook vaak betrekkelijk goedkoop als je het vergelijkt met de prijzen van de andere oppervlakken. Aangezien muren vaak vrij makkelijk te sauzen of spuiten zijn, betaal je hier significant minder per vierkante meter voor.

Wat zijn de prijzen per vierkante meter?

Dat hangt uiteraard af van de specifieke verf die gebruikt gaat worden en met welke schilder je in zee gaat, maar over het gemiddelde kan zeker wel wat gezegd worden. Aangezien schilders bij het spuiten of sausen van muren vaak helemaal niet lang bezig hoeven te zijn, wordt er eigenlijk altijd gerekend per vierkante meter:


  • Voor het sauzen van muren of plafonds betaal je vaak ietsje meer dan voor het spuiten. Je kunt dan rekening houden met prijzen van zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter. Vaak zit hier al wel de btw en de kosten van het materiaal in.

  • Zoals hiervoor gezegd is spuiten de goedkopere optie van de twee. Vaak kun je voor het spuiten van je muren of plafond al een goede schilder vinden die het vanaf een euro of 5 per vierkante meter wilt doen. Dit is dus zeker een heel goede optie als je aan het verhuizen bent, aangezien spuiten snel gaat, maar je wel al je meubels uit de woning wilt hebben.

Waarom zou je je huis laten schilderen?

Je huis laten schilderen is vaak iets wat mensen gewoon maar doen. Dat is echter niet voor niets. Zo wil je er uiteraard voor zorgen dat je woning zoveel mogelijk naar jouw smaak is ingericht. Dit houdt dan dus ook in dat de sfeer in elke kamer precies is zoals jij wilt dat die is. Met de juiste kleur op de muren en het plafond kun je veel gemakkelijker die specifieke sfeer creëren. Verder zorgt een mooi geschilderd huis er ook altijd voor dat je nog beter kunt ontspannen en helemaal kunt genieten van je nieuwe woning. Daarnaast is het aanbrengen van verf ook nog eens hygiënisch en goed voor je muren en plafonds. Het is namelijk een soort extra beschermingslaag die ervoor zal zorgen dat je muren en plafonds langer in goede staat zijn. Dat is handig voor jou als je in je woning woont, maar ook als je je woning ooit weer zou willen verkopen. 

Welke kleur verf jij je huis?

Als mensen niet zo goed weten wat ze moeten doen, wordt een woning vaak wit geverfd. Dit is zeker geen slecht idee, aangezien dit er vaak voor zorgt dat kamers groter en lichter lijken. Je kunt echter ook voor heel andere kleuren verf kiezen. De keus is helemaal aan jou.