Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Kozijnen schilderen

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij schilderwerken. Toch kan het enorm de moeite waard zijn om eens een schilder in te huren om je kozijnen te laten schilderen. Het vereist namelijk nog best wel wat expertise om dit echt goed te doen, maar als het eenmaal gebeurd is, zal je woning er weer een stuk beter uitzien. Maar wanneer is nou het optimale moment om eens te kijken wat schilders voor jou kunnen betekenen? En met wat voor prijzen moet je rekening houden? Dat lees je allemaal hier.

Hoe duur is het om je kozijnen te laten schilderen?

Dat hangt natuurlijk enorm af van de specifieke klus en de schilder waarmee je in zee wilt gaan, maar over het algemeen valt er wel wat over te zeggen. Aangezien het schilderen van kozijnen een stuk gecompliceerder is dan bijvoorbeeld het sauzen van muren, worden er hier vaak andere prijzen voor gerekend. Waar je bij het sauzen van muren vaak per vierkante meter betaalt, zul je bij het schilderen van kozijnen vaak per uur moeten betalen. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat kozijnen helemaal niet zoveel oppervlak hebben en dus dat een schilder zich veel te weinig zou laten betalen als die zich per vierkante meter zou laten uitbetalen. Daarom betaal je gemiddeld zo’n 35 tot 50 euro per uur als je je kozijnen wilt laten schilderen. Dit hangt ook nog eens af van of het binnenschilderwerk betreft of buitenschilderwerk.

Wanneer zijn je kozijnen aan een nieuwe laag verf toe?

Vaak is het wel duidelijk als je kozijnen wel weer een nieuwe laag verf kunnen gebruiken. Als je echt ziet dat de verf begint af te bladderen en het onderliggende hout zichtbaar wordt, is het van groot belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met een schilder. Maar ook daarvoor kan het slim zijn om al eens naar je kozijnen te laten kijken.


Soort kozijnInterval
Binnenkant van kozijnenEens in de 7 jaar
Buitenkant van kozijnenEens in de 5 jaar

Gemiddeld is het slim om je kozijnen van binnen eens in de 7 jaar te laten schilderen. De buitenkant van je kozijnen is echter onderhevig aan de elementen en zal dus sneller toe zijn aan een nieuwe laag verf. De buitenkant van je kozijnen is dan ook slim om eens in de 5 jaar weer te laten vernieuwen.

Laat je woning weer helemaal stralen

Door je kozijnen te laten schilderen kun je echt een enorm verschil maken. Je woning zal er meteen een stuk meer verzorgd uitzien en de kozijnen zullen weer een stuk beter beschermd zijn. De kans dat je dus waterschade of andere schade op zal lopen wordt ook meteen een stuk kleiner. Mocht je dus op zoek zijn naar schilders die jou kunnen helpen met het schilderen van je kozijnen, dan is het slim om wat offertes op te vragen. Zo kun je een beetje vergelijken wie de beste schilder is voor jou en jouw klus. Op die manier maak je altijd de juiste keuze en zullen jouw kozijnen geschilderd worden door een goede en vakkundige schilder.