Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Trap schilderen

Je nieuwe trap schilderen is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een verhuizing, maar het kan wel een slim idee zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat je trap echt een blikvanger wordt, maar met de juiste verf kun je er ook juist voor zorgen dat je trap helemaal onderdeel is van de woning. Verder kan het best zo zijn dat de trap er gewoon echt niet mooi uitziet, omdat er bijvoorbeeld tapijt of iets dergelijks op heeft gelegen. De kans is groot dat jij dat tapijt dan niet wilt behouden, maar dan zul je waarschijnlijk zien dat de onderliggende trap vaak erg lelijk is. Door je trap dan eens goed te laten schilderen door een professional, weet je zeker dat jouw trap er goed bij zal liggen.

Wat zijn de prijzen van het schilderen van een trap?

Uiteraard hangt dat enorm af van de situatie. Zou je het liefst een specifieke soort verf gebruiken die wat duurder is dan de verf die een schilder anders gebruikt, dan zul je wat meer betalen. Is jouw trap vrij klein, dan hoeft er minder oppervlak geschilderd te worden en hoef je dus vaak ook minder te betalen. Gemiddeld gesproken wordt er ongeveer 400 tot 1000 euro gerekend als je je trap wilt laten schilderen. Dit kan dus echter wel redelijk variëren afhankelijk van de grootte van je trap. Als je dus op zoek bent naar een schilder die alle trappen in je woning zou kunnen schilderen, kan het wel de moeite waard zijn om een beetje tijd te steken in het vinden van de juiste schilder voor een goede prijs.

Wat bepaalt de kosten van het schilderen van je trap?

Het kan wel fijn zijn om echt te weten wat invloed heeft op de kosten van het schilderen van je trap. Daarom wordt hier even onder elkaar gezet wat de prijs van het schilderen kan verhogen:


  • Zoals hiervoor ook al even is gezegd, maakt de grootte van de trap uit. Heb je een grotere en hogere trap, dan betaal je vaak ook meer.

  • Ook het soort trap maakt uit. Heb je een dichte trap? Dan betekent dat dat er extra oppervlak geschilderd moet worden en dat je dus vaak meer kwijt zult zijn dan aan een open trap. Ook als je trap een moeilijke vorm heeft, kan dit invloed hebben op de prijs.

  • De staat van de trap maakt ook uit. Als je trap in erg slechte staat is, kan het zo zijn dat een schilder meer lagen verf nodig heeft of een tijd bezig moet zijn met het schuren van je trap of het doen van andere werkzaamheden aan je trap. Dit kost uiteraard allemaal geld.

  • Ligt er al trapbekleding op je trap, maar wil je je trap laten schilderen? Dan kan het slim zijn om deze trapbekleding zelf weg te halen. Anders gaat dit ook weer voor extra kosten zorgen.

  • Als je nog extra wensen en eisen hebt, zoals een specifieke soort verf, dan zal dat ook vaak terug te zien zijn in de prijs voor het schilderen van je trap.