Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

MDF schilderen

Meubels en andere zaken in je woning worden van steeds meer materialen gemaakt. Zo kan het zomaar zijn dat je een mooie eikenhouten tafel hebt, maar je stoelen van staal zijn gemaakt en je kasten weer van een ander materiaal zijn gemaakt. Een van de materialen die veelvuldig wordt gebruikt om meubels te maken is MDF. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kasten, tafels, vensterbanken, stoelen en kledingkasten. De kans is dus best aanwezig dat ook jij spullen in huis hebt die van MDF zijn gemaakt. Net zoals het met alle dingen geldt die van verschillende materialen zijn gemaakt, moet je hier dan rekening mee houden bij het schilderen.

Oppervlak schuren

Een van de zaken die eigenlijk altijd moet gebeuren als je iets wilt laten schilderen, is dat het oppervlak geschuurd moet worden. Dan zorg je er namelijk voor dat de verf zo goed mogelijk aan het oppervlak kan hechten en krijg je een zo mooi mogelijk resultaat. Dit geldt dan dus ook voor meubels en oppervlakken van MDF. Gelukkig is MDF van zichzelf al betrekkelijk glad, dus zul je niet heel fanatiek aan de slag moeten met schuurmachines, maar toch is het altijd goed om even kort te schuren.

Watergedragen grondverf aanbrengen

Vervolgens is het zaak dat er een goede grondverf wordt aangebracht. Een van de nadelen van MDF is dat de poriën veel verf op kunnen nemen. Het kan hierdoor lastig zijn om een mooie, dekkende laag verf te krijgen. Door allereerst een watergedragen grondverf aan te brengen kun je ervoor zorgen dat je hier een heel stuk minder last van hebt. Bespaar jezelf dus de moeite en breng een watergedragen grondverf aan. Dit zal het vervolg een stuk makkelijker maken.

De verf aanbrengen

Nu is het oppervlak helemaal klaar om een nieuwe laag verf te krijgen. In principe maakt het nu helemaal niet zo heel veel meer uit welke verf het precies wordt, maar er zijn natuurlijk wel een aantal verfsoorten die extra goed resultaat geven. Zo zul je met een acryl dekverf eigenlijk altijd een prachtig resultaat krijgen. Je kunt er echter ook voor kiezen om met latexverf te werken, maar dan is het wel slim om rekening te houden met het feit dat je wellicht twee of meer lagen verf zult moeten aanbrengen voor het mooiste resultaat.

MDF laten schilderen

Er zijn echter ook talloze redenen te bedenken waarom je misschien geen tijd hebt om zelf MDF te schilderen. Gelukkig kun je oppervlakken van MDF ook altijd laten schilderen door vakkundige schilders die precies weten wat ze doen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Om de juiste schilder voor jouw klus te vinden is het slim om:


  • Offertes op te vragen van schilders in jouw buurt. Zo kun je makkelijk vergelijken wie de beste keuze voor jou is.

  • Probeer ervoor te zorgen dat de oppervlakken al in een zo goed mogelijke staat zijn. Zo hoeft de schilder niet onnodig veel reparatiewerk te doen en bespaar jij geld. Maak het jezelf dus gemakkelijk.