Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Prijs per m2 schilderwerk

Met een schilder in zee gaan is eigenlijk nooit een slecht idee. Er is eigenlijk altijd wel iets in jouw woning dat geschilderd kan worden en dan is het vaak maar het beste om dat te laten doen door een professional. De kosten van een schilder zijn alleen soms niet meteen duidelijk voor iedereen. Soms rekent een schilder namelijk een uurtarief, terwijl een andere keer juist per vierkante meter gerekend wordt. Dan heb je ook nog af en toe dat er een vaste totaalprijs afgesproken wordt. Wanneer betaal je nou een uurtarief of een prijs per vierkante meter en aan wat voor prijzen moet je dan denken? Dat lees je hier.

Wanneer betaal je per vierkante meter?

Een schilder zal vaak per vierkante meter uitbetaald willen worden als het gaat om vrij makkelijke schilderwerken. Je kunt hierbij denken aan het sauzen of spuiten van je muren of plafond. Dit zijn immers schilderwerken waar je niet zo lang mee bezig bent en wat vrij gemakkelijk te doen is. Als je dus op zoek bent naar een schilder die jouw gevel, plafond of binnenmuren kan gaan schilderen, dan zul je zeer waarschijnlijk per vierkante meter gaan betalen.

Wanneer betaal je per uur?

Over het algemeen geldt dat je per uur betaalt als het gaat om wat complexere schilderwerken. Dit houdt vaak in dat een schilder best wel eventjes bezig is om het echt mooi te schilderen, maar dat het geschilderde oppervlak niet heel groot is. Hierbij kun je dan dus bijvoorbeeld denken aan het schilderen van kozijnen of deuren. Een schilder kiest er dan voor om per uur betaald te worden, aangezien er anders vrijwel niet betaald wordt voor zijn arbeid.

Hoeveel betaal je gemiddeld?

Het hangt natuurlijk heel erg af van jouw specifieke klus en de schilder met wie jij in zee gaat, maar over het algemeen hanteren de meeste schilders ongeveer dezelfde prijzen. Als je bijvoorbeeld per vierkante meter zult gaan betalen, gaat dit vaak over het sauzen of spuiten van je muren of plafond. Hierbij kost sauzen vaak zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter, terwijl je met een beetje geluk al een professional kan vinden die voor prijzen vanaf 6 euro per vierkante meter wil gaan spuiten. Als je echter een wat complexere klus hebt, dan zul je waarschijnlijk een uurtarief gaan betalen. Als dit een buitenklus is, dan betaal je vaak ietsje meer dan als het een klus is die binnenshuis gedaan kan worden. Gemiddeld betaal je zo’n 40 tot 50 euro per uur voor een klus buitenshuis en 35-40 euro per uur voor een klus binnenshuis.

Hoe duur is jouw klus?

Het hangt er dus heel erg vanaf wat jouw klus precies is. Houdt jouw klus in dat je graag je voordeur geschilderd wilt hebben? Dan ben je daar waarschijnlijk zo’n 120 euro aan kwijt. Wil je misschien je trap laten schilderen? Dan moet je eerder denken aan prijzen tussen de 300 en 700 euro. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het altijd per schilder verschilt en dat het dus mogelijk is dat je net wat meer of net wat minder hoeft te betalen.