Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Binnenschilderwerk

We weten allemaal wel een beetje wat schilderwerk inhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het schilderen van je binnenmuren, maar ook aan het beschilderen van de buitenkant van je kozijnen en alles daartussenin. Dit valt allemaal onder schilderwerk. Je kunt echter verschillende onderverdelingen maken. Een onderverdeling hiervan is het verschil tussen binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Dit lijkt namelijk niet zo heel erg te verschillen, maar er zit toch echt wel wat verschil tussen. Voor meer informatie over binnenschilderwerk kun je verder lezen.

Wat valt er onder binnenschilderwerk?

Waarschijnlijk weet je al wel wat binnenschilderwerk inhoudt. Eigenlijk is dit al het schilderwerk aan je woning dat binnenshuis plaatsvindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van je binnenmuren, trap of radiator. Dit wordt allemaal binnen gedaan en heet daarom dus binnenschilderwerk. Hoewel je binnen in je woning natuurlijk minder te maken zal hebben met regen, zon en andere invloeden van buitenaf, kan het toch handig zijn om hier toch een schilder voor te laten komen. 

Wat zijn de voordelen van binnenschilderwerk?

Waarom is het dan praktisch om je woning van binnen ook mooi te laten schilderen? Als het toch niet echt met de regen en de zon in aanmerking komt, waarom zou je er dan geld in investeren? Hieronder staan een aantal voordelen van binnenschilderwerk onder elkaar:


  • Zo is het allereerst gewoon een heel stuk mooier om je woning van binnen te laten schilderen. Je kunt er op deze manier voor zorgen dat je woning een heel stuk meer naar jouw smaak ingedeeld is. Verder kun je door middel van verf op je muren of plafonds ook vaak een heel specifieke  sfeer creëren. Binnenschilderwerk is dus een slim idee als je nog fijner in jouw woning wilt wonen.

  • Hoewel verf aan de buitenkant van je woning inderdaad een heel stuk meer aan de elementen wordt blootgesteld, geldt niet dat dat binnenshuis niet zo is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan wanneer je gekookt hebt. Je zult dan merken dat er misschien wat stoom of vochtigheid vrijkomt. Ook schijnt de zon misschien door de ramen naar binnen. Kortom, het kan zeker geen kwaad om ook de binnenkant van je woning te beschermen met een extra laagje verf.

Hoe duur is binnenschilderwerk?

Als je binnenschilderwerk met buitenschilderwerk vergelijkt, zal het je opvallen dat buitenschilderwerk vaak een stukje duurder is dan binnenschilderwerk. Verder hangt het heel erg af van de specifieke klus en met welke schilder je in zee bent gegaan. De kans bestaat namelijk dat jouw schilder iets hogere prijzen hanteert dan een ander. Hieronder staat kort aangegeven welke prijzen je ongeveer moet verwachten bij verschillende binnenschilderwerken:


Type schilderwerkIndicatie kosten
Muren of plafonds laten spuitenOngeveer 6 tot 10 euro per vierkante meter
Muren of plafonds laten sauzenOngeveer 7 tot 15 euro per vierkante meter
Kozijnen laten schilderenOngeveer 30 tot 65 euro per kozijn
Deuren laten schilderenOngeveer 80 tot 130 euro per deur
Trappen laten schilderenOngeveer 250 tot 500 euro per trap

Deze prijzen zijn in principe al inclusief de verf, maar nog wel zonder de btw. Houd er dus ook rekening mee dat je ietsje duurder of ietsje goedkoper uit kunt komen, afhankelijk van jouw specifieke situatie.