Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Wat kost een huis schilderen?

De een vindt het hartstikke leuk om een huis te schilderen, terwijl de ander het het liefst zo snel mogelijk gedaan heeft. Afhankelijk van hoe jij hierin staat kan het dus zomaar de moeite waard zijn om eens te kijken naar wat professionele schilders voor jou kunnen betekenen. Als je namelijk zou gaan verhuizen, is de kans groot dat je bijvoorbeeld je muren wel een nieuw likje verf wilt geven. Mocht jij nou niet heel enthousiast worden van het sauzen van je muren, dan kunnen schilders dus precies zijn wat jij zoekt. Vaak hoeft dit ook helemaal niet zo duur te zijn. Het is echter wel handig om te weten wat je dan precies betaalt aan een schilder.

Een uurtarief of een prijs per vierkante meter?

Bij het schilderen van je woning zijn er vaak twee verschillende opties. Of je betaalt per vierkante meter, of je betaalt per uur. Het komt ook nog wel eens voor dat schilders je een vaste totaalprijs bieden, maar dat is niet heel vaak het geval. Het hangt maar net van de soort schilderklus af of je een uurtarief of een prijs per vierkante meter geleverd krijgt. Als het gaat om wat complexere klussen, waarbij er wel veel tijd ingestopt moet worden, maar er niet zoveel oppervlak geschilderd wordt, dan krijg je vaak te maken met een uurtarief. Hierbij kun je denken aan het schilderen van deuren, kozijnen en trappen. Als je aan de andere kant echter juist veel oppervlak geschilderd wilt hebben, dan is de kans groot dat je per vierkante meter zult gaan betalen. Dit is dan dus ook vaak het geval als je je muren of plafond wilt laten sauzen of spuiten.

Wat zijn typische prijzen voor een uurtarief of per vierkante meter?

Dit verschilt natuurlijk per schilder en per specifieke klus, maar er kan wel iets gezegd worden over het gemiddelde. Zo is het uurtarief van een binnenschilder vaak tussen de 35 en 40 euro per uur, terwijl een buitenschilder vaak al wat meer richting de 40 tot 50 euro per uur zit. Hierin zit de prijs voor de arbeid en het materiaal allemaal al wel verwerkt. Als je echter je muren wilt laten sauzen of spuiten, dan ga je zeer waarschijnlijk per vierkante meter moeten betalen. Hierbij moet je dan denken aan prijzen van zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter als je het wilt laten sauzen en prijzen vanaf 6 euro per vierkante meter als je het zou willen laten spuiten.

Hoeveel wil je geschilderd hebben?

Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn om een goede schilder in te huren, maar als je een heleboel hebt dat geschilderd moet worden, dan kan het wel flink in de papieren lopen. Daarom kan het nooit kwaad om goed te kijken naar alle schilders die jou wel willen helpen. Zo kun je de juiste keuze maken en betaal je niet teveel geld. Wist je bijvoorbeeld dat je tot wel 30% kunt besparen als je in de winter laat schilderen? Dit kan dus ook iets zijn waar je op zou kunnen wachten.