Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Keuken schilderen

Er zijn een heleboel verschillende kamers in je woning. De kans is groot dat je vrijwel elke kamer een mooi kleurtje wilt geven. Zeker als je net verhuisd bent, kan het ook gewoon wel zo hygiënisch voelen om alles even een nieuw laagje verf te geven. Vaak zijn er namelijk redelijk wat vlekken op de muren te vinden en komt er veel stof en andere viezigheid vrij als er wordt verhuisd. Daarnaast is de kans ook nog eens zeer groot dat je niet dezelfde smaak hebt als degene die daarvoor in die woning woonde. Meer dan genoeg redenen om een kamer even een nieuw laagje verf te geven. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken naar het schilderen van je keuken.

Wat zijn voordelen van het laten schilderen van je keuken?

Zoals hiervoor gezegd is het vaak geen slecht idee om je keuken te laten schilderen als je net verhuisd bent. Je kunt er echter ook voor kiezen om je keuken te schilderen, als je gewoon in je oude woning blijft wonen. Zeker als je wel toe bent aan iets nieuws kan dat best een goed idee zijn:


  • Het laten schilderen van je keuken hoeft namelijk zeker niet duur te zijn.

  • Daarnaast kun je er hiermee wel voor zorgen dat je keuken een heel nieuwe uitstraling heeft, zonder dat je een heel nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Als je dus eigenlijk wel tevreden bent met je keuken, maar je het niet meer helemaal bij je vindt passen, dan kan je keuken laten schilderen een goedkope optie zijn.

Schilderen van de keukenkastjes

Uiteraard kun je er alleen voor kiezen om je muren te laten schilderen, maar je keuken is vaak zo ingericht dat je keukenkastjes en andere keukenapparatuur matcht met de muur. Zeker als je echt een volledig nieuwe uitstraling wilt, kan het dus de moeite waard zijn om een schilder ook meteen je keukenkastjes te laten schilderen. Hierbij is het wel slim om te weten dat het laten schilderen van keukenkastjes vaak wel een stuk meer kost per vierkante meter dan het laten schilderen van de muren. Het luistert namelijk een stuk nauwer, waardoor het net wat meer vakmanschap vereist om keukenkastjes te schilderen. Zo kun je muren vaak al laten sauzen vanaf 10 euro per vierkante meter, maar zijn keukenkastjes vaak meer richting de 30 euro per vierkante meter om te laten schilderen.

Is je keuken laten schilderen dus iets voor jou?

Dan kan het de moeite waard zijn om eens contact op te nemen met een schilder. Door een professionele schilder in te huren, weet je zeker dat je keuken perfect geschilderd zal zijn en kun je optimaal genieten van je nieuwe keuken. Verder kun je dus vaak kiezen tussen het laten spuiten of laten sauzen van je keuken. Als je op zoek bent naar de goedkopere optie, is spuiten perfect voor jou. Daar hoef je soms maar prijzen van 5 euro per vierkante meter voor te betalen. Verder kan dit ook nog net wat sneller zijn. Je kunt echter ook altijd gewoon kiezen om je muren te laten sauzen.