Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Btw schilderwerk

De kans is groot dat je ervan uitgaat dat je gewoon 21% btw moet betalen als je je huis wilt laten schilderen. Hoewel dat nog steeds wel zo zou kunnen zijn, geldt ook vaak dat je wat minder btw hoeft te betalen. Zeker als je op zoek bent naar een goedkope schilder die jou verder kan helpen door een groot oppervlak of veel kleine oppervlakken te schilderen, kan deze verlaging best wat geld schelen. Het kan dus zeker geen kwaad om op de hoogte te zijn van het feit of je op deze regeling aanspraak maakt.

Waar is het lage btw-tarief geldig op?

Eigenlijk geldt dat dit lage btw-tarief op een hele hoop geldig is. Zo is het bijvoorbeeld toe te passen op de voorbereiding van het schilderwerk. Hierbij kun je onder andere denken aan het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Ook geldt dit op de voorbehandeling van de ondergrond, zoals het aanbrengen van grondverf en voorstrijkmiddelen. Daarnaast kun je denken aan allerlei soorten binnen- en buitenschilderwerk en aan de materialen en de arbeidsuren. Het behelst dus vrijwel alles waar je mee te maken krijgt als je met een schilder in zee zou gaan.

Wanneer maak je aanspraak op het lage btw-tarief?

De kans is nu groot dat je misschien wel blij bent dat dit lage btw-tarief er is, maar dat je verwacht dat jij er waarschijnlijk geen aanspraak op kan maken. De kans is echter groot dat ook jij kunt profiteren van deze regeling. Er zijn namelijk helemaal geen strenge eisen aan dit lage btw-tarief verbonden. Behalve als je een woning hebt die minder dan 2 jaar oud is, kun je namelijk al gebruik maken van deze regeling. Hierbij wordt gerekend vanaf de datum dat het pand voor het eerst als woning werd gebruikt. Overigens geldt dit voor koopwoningen, maar ook voor huurwoningen.

Wat betekent dit precies?

Dit betekent dat de kans groot is dat je minder hoeft te betalen voor je schilderklus. Als je woning dus ouder is dan 2 jaar, dan geldt al dat dit zo is. Mocht je dus bijvoorbeeld echt eens wat schilderwerk aan je woning willen laten verrichten, dan kan het flink wat geld schelen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je voor 1000 euro exclusief btw schilderwerk zou willen laten verrichten. Als je normaal 21% btw zou moeten betalen, betaal je ruim 1200 euro voor het schilderwerk. Dit lagere btw-tarief van 9% zorgt er echter voor dat je in plaats van ruim 1200 euro, nog geen 1100 euro hoeft te betalen. Dit scheelt jou dan dus ruim 100 euro. Dit kun je dan lekker gebruiken voor iets anders.

Op zoek naar een goedkope schilder?

Bekijk dan altijd even of je misschien niet kunt profiteren van het lage btw-tarief. Voor kleine bedragen maakt het weliswaar niet heel veel uit, maar hoe meer er geschilderd moet worden en hoe langer een schilder ermee bezig is, hoe meer je kunt besparen. Check dus altijd even of je woning ouder is dan 2 jaar en bespaar meteen geld.