Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Kinderkamer schilderen

Hoewel niet elke woning een kinderkamer heeft, is het wel van groot belang om deze te schilderen als deze wel in je woning zit. Zeker als je kinderen nog niet zo groot zijn, kan het best zo zijn dat ze heel graag heel specifieke kleuren willen hebben. Dan wil je er uiteraard ook voor zorgen dat de kinderkamer zo goed mogelijk geschilderd is, zodat ze achteraf niet ontevreden kunnen zijn. Daarom kan het de moeite zeker waard zijn om een kinderkamer te laten schilderen door een vakkundige schilder. Je weet dan zeker dat er streeploos geschilderd zal worden en dat je kinderen niets te wensen hebben.

Voordelen van het schilderen van je kinderkamer

Zoals hiervoor al is gezegd, wil je waarschijnlijk dat je kinderen een zo mooi mogelijke kinderkamer hebben. Dit houdt dan vaak in dat ze een beetje mee mogen beslissen over welke kleur verf er gebruikt gaat worden en wat er in de kinderkamer komt te staan. Daarnaast is het verven van je muren eigenlijk altijd een goed idee:


  • Als je je muren laat schilderen, breng je eigenlijk een soort extra beschermlaag toe. Deze beschermlaag zal ervoor zorgen dat je muren nog beter beschermd zijn tegen schimmel en andere viezigheid.

  • Daarnaast betaal je voor het schilderen van muren vaak helemaal niet zoveel geld. Zeker als je kinderkamer niet erg groot is, zal het vaak enorm meevallen. Vaak kan er al gesausd worden vanaf 10-15 euro per vierkante meter en gespoten vanaf 5 euro per vierkante meter.

De perfecte kinderkamer voor je kinderen

Het is niet altijd even makkelijk om alles goed te doen als ouders, maar dat betekent niet dat je niet ongelooflijk je best doet. Je kunt dit dan ook nog even extra laten zien als je ervoor kiest met een professionele schilder in zee te gaan en die je kinderkamer te laten schilderen. Er zal dan vaak geen enkel hoekje vergeten zijn en alles is perfect geschilderd. Op die manier kan je kind echt helemaal kind zijn en allerlei avonturen beleven in die prachtige kinderkamer.

Nadelen van het laten schilderen van je kinderkamer

Zoals hiervoor al even gezegd is, kan het goed zijn als je kinderkamer relatief klein is, je hoeft dan immers minder vierkante meters te laten schilderen. Als je kinderkamer echter nog kleiner is, kan het ook juist weer relatief veel kosten. Een schilder maakt namelijk altijd vaste kosten. Zo moet er worden voorgereden en moeten allerlei materialen worden gebruikt. Denk daar dus over na. Verder kan het ook slim zijn om rekening te houden met de tijd van het jaar. Zo is het laten schilderen van je kinderkamer in de winter vaak een slim idee. Er zijn dan namelijk redelijk wat schilders die voor een gereduceerd tarief werken. Mocht je echter in de zomer of de lente een kinderkamer willen laten schilderen, dan moet je erop voorbereid zijn om ietsje meer te betalen. Vergelijk dus altijd de offertes goed en houd rekening met je wensen, zodat je altijd de juiste schilder voor het schilderen van je kinderkamer vindt.