Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Winterschilder

Waarschijnlijk heb je wel eens gekeken naar mogelijkheden om te besparen op bepaalde zaken. Of je nou op zoek bent naar de goedkoopste vliegtickets of als je je boodschappen zo goedkoop mogelijk probeert te doen, er zijn altijd een paar manieren te bedenken waardoor je minder geld hoeft uit te geven. Zo kun je er bij vliegtickets voor zorgen dat je er zo snel mogelijk bij bent. Hoe eerder jij je vlucht boekt, hoe minder geld je over het algemeen kwijt bent aan je reis. Bij je boodschappen zou je kunnen kijken naar wat er in de bonus is. Je zou zelfs kunnen kijken of je bepaalde artikelen bij een andere supermarkt goedkoper kunt krijgen. Ook als je overweegt om een schilder in te schakelen, wil je misschien besparen op de kosten. Een van de manieren waarop je daarvoor kunt zorgen, is door een winterschilder in te huren.

Wat is een winterschilder?

De kans is aanwezig dat je nog niet van een winterschilder hebt gehoord. Toch kan het fijn zijn om hier wel iets meer over te weten. Het concept van een winterschilder is ook helemaal niet zo ingewikkeld. Een winterschilder is namelijk een schilder die actief is in de winter. Het voordeel van een winterschilder inschakelen is dat je doorgaans minder geld kwijt bent dan als je dezelfde schilder in de zomer zou inschakelen. Dit heeft alles te maken met het feit dat een schilder in de winter vaak relatief weinig werk heeft. Om ervoor te zorgen dat er dan dus toch nog mensen met hun schilderklussen bij een schilder komen, zullen ze hun prijzen vaak een stukje omlaag doen.

Besparen met een winterschilder

Nu snap je waarschijnlijk ook meteen waarom je zo goed kunt besparen door een winterschilder in te schakelen. Je betaalt in de winter namelijk vaak gewoon een lager tarief dan in de zomer. Het kan hierdoor echt heel slim zijn om je schilderwerken in de winter te laten doen. De kans is groot dat je in de zomer ziet dat er misschien weer wat schilderwerk vereist is om je woning zo mooi mogelijk en goed mogelijk beschermd te houden. Kijk dan of het misschien niet mogelijk is om dit pas in de winter te laten beschilderen. Als dat mogelijk is en dit geen schade aan je woning oplevert, is dat namelijk een zeer goede optie.

Verschillen tussen winterschilders en zomerschilders

Je kunt dus goed en eenvoudig geld besparen als je voor een winterschilder zou kiezen in plaats van voor een zomerschilder. Dit kan wel oplopen tot 30% korting ten opzichte van de prijzen in de zomer. Verder zijn er nog wat verschillen te noemen:


  • Zo is het natuurlijk zo dat je in de winter met andere omstandigheden te maken hebt. Om er toch voor te zorgen dat je woning goed geschilderd kan worden, wordt daarom gebruik gemaakt van een ander soort verf dan in de zomer.

  • Ook zul je zeer waarschijnlijk niet te maken krijgen met lange wachttijden als je je woning in de winter zou willen laten schilderen. Aangezien het dan immers vaak een stuk rustiger is, zal dit ook betekenen dat je dikwijls zeer snel aan de beurt zult zijn.