Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Deuren schilderen

Als je mensen vraagt om aan schilderwerken te denken, dan zul je vaak dezelfde antwoorden horen. Er wordt dan vaak gedacht aan het spuiten of sauzen van je muren of plafonds, of aan het schilderen van je kozijnen. Iets waar men over het algemeen minder snel aan denkt is het schilderen van deuren. Toch kan het heel slim zijn om eens te kijken wat een schilder dan voor jou kan betekenen. Het laten schilderen van je deuren heeft namelijk meer voordelen dan alleen een mooie nieuwe kleur op je deuren laten aanbrengen.

Voordelen van het laten schilderen van je deuren

Hieronder staan een aantal voordelen op een rijtje:


  • Zoals hiervoor ook al kort is gezegd, kun je door je deuren te laten schilderen een heel nieuwe uitstraling aan je woning geven. Misschien wil je een wat frissere uitstraling en laat je je deuren een lichtere kleur verven. Door je deuren te verven kun je altijd een bepaalde sfeer of uitstraling creëren.

  • Het is belangrijk om je deuren goed te onderhouden. Zo wil je bijvoorbeeld dat ze stevig zijn en er geen ongewenste bezoeker binnen kunnen komen. Als je deur echter al een tijdje niet is geverfd, kunnen water en andere invloeden van buitenaf ervoor zorgen dat je deur een stuk minder stevig is dan voorheen. Door je deuren dus eens in de zoveel tijd goed te laten schilderen, zul je daar geen last van hebben.

  • Als je ervoor kiest om je deuren door een professional te laten schilderen, zul je geen vervelende strepen op je deur krijgen. Je krijgt een mooie, egale laag verf op je deur, waar je nog jaren van kunt genieten.

Hoe duur is het laten schilderen van je deuren?

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het schilderen van deuren net weer een stukje lastiger is dan het schilderen van muren of plafonds. Daarom betaal je bij het laten schilderen van deuren vaak ook per uur in plaats van per vierkante meter. Het hangt echter heel erg af van de specifieke deur die je hebt en in welke staat deze is. Is je deur niet zo groot en zijn er ook vrijwel geen beschadigingen te vinden? Dan hoeft de schilder ook veel minder moeite te doen om een mooie laag verf aan te brengen en hoef jij ook minder te betalen. Als je deur echter al erg oud is en er veel aan te doen is, zul je ook meer moeten betalen. Daarom is de prijs vaak niet zo goed in te schatten. Je kunt denken aan prijzen van zo’n 250 tot 750 euro per deur. Dit is dan wel vaak al inclusief BTW en materialen.

Deuren laten schilderen iets voor jou?

Hoewel je er dus misschien nog niet zo vaak over na hebt gedacht, kan het zeker wel de moeite waard zijn om je deuren te laten schilderen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan is het slim om een goede en goedkope schilder te zoeken, die precies weet wat jouw wensen zijn. Zo krijg jij prachtige deuren en heeft de schilder weer een klus.