Vind een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus

Vind schilders in de regio en bespaar direct! op de kosten

Wat kost verf?

Als je overweegt om iets te verven of iets te laten verven, is het natuurlijk van groot belang hoeveel je hiervoor betaalt. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk geverfde woning hebben, maar hier hangt altijd een prijskaartje aan. Voor de een is het misschien niet zo erg om wat meer uit te geven aan professional, maar voor de ander kan dit toch een flinke investering zijn. Als je het geld over hebt, kan het echter vrijwel nooit kwaad om het laten verven van je woning over te laten aan mensen die daar verstand van hebben.


Hoe graag je het ook wilt, de kans is groot dat je het gewoon nooit zo mooi zult kunnen doen als zij. Er zijn wel verschillende soorten verf waar je uit kunt kiezen en dit kan zeker wel invloed hebben op de prijs.

Spackspuitwerk

Een van de opties die je hebt als je een stucadoor in wilt schakelen, is om je woning te laten spuiten. Als je aan het verven van een woning denkt, is dit waarschijnlijk niet waar je als eerste aan denkt, maar toch kan dit erg praktisch zijn. Spackspuitwerk is namelijk de goedkoopste optie die er is. Dit heeft alles te maken met het feit dat het relatief snel en gemakkelijk te doen is. De stucadoor zal er dus niet lang mee bezig zijn en zal er ook niet veel moeite voor hoeven doen, dus betaal jij er ook niet zo veel voor. Als je een stucadoor in zou willen schakelen om wat muren te spuiten, kan dit vaak al voor prijzen van zo’n 5 tot 10 euro per vierkante meter. Ideaal als je niet al te veel geld uit kunt geven, maar wel een mooi geverfde woning wilt hebben.

Sauswerk

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je je woning zou kunnen laten sauzen. Dit is waarschijnlijk ook de manier die je zelf ook het meest gewend bent. Dit is namelijk het met de hand schilderen van je woning. Vaak kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar als je echt egaal geverfde muren wilt hebben en streeploos wilt verven, is het vaak toch slimmer om het uit te besteden aan een professional. Enkele voordelen van sauswerk ten opzichte van spackspuitwerk staan hieronder onder elkaar:


  • Spackspuitwerk is dan wel snel en goedkoop, maar het is ook vrij onnauwkeurig. Je zult dus echt je hele woning af moeten plakken om ervoor te zorgen dat er niets onder de verf komt waarvan je dat niet wilt. Voor nieuwbouwwoningen is dit dus ideaal, maar voor oudere woningen kan dit onpraktisch zijn.

  • Veel mensen vinden het effect van gesausde muren net wat mooier dan van gespoten muren. Dit hangt natuurlijk van de persoon af, maar dit kan een reden zijn om te kiezen voor sauswerk. Vaak betaal je dan zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter.

Sierpleister en andere verf

Er zijn nog veel meer soorten verf die over het algemeen een stuk duurder zullen zijn. Als je het de moeite waard vindt, kun je hier zeker in investeren, maar als je gewoon wilt dat je muren mooi geverfd zijn, dan zijn de goedkopere opties vaak ook meer dan voldoende.